Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek a labdarúgásról képes leírás - Labdarúgás - foci.tlap.hu
részletek »

Cikkek a labdarúgásról - Labdarúgás - foci.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Cikkek a labdarúgásról
Keresés
Találatok száma - 5 db
A labdarúgás eredete

A labdarúgás eredete

A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci, de gyakran említjük magyarosítva futball-nak is) egy labdajáték, amelyet a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek. A játékot főleg lábbal játsszák, de a játékos minden testrészét használhatja a labda irányítására, kivéve a két karját. Ez alól csak a kapusok kivételek, akiknek a tizenhatos vonalon belül nincs tiltott testrésze, azon kívül viszont ők is rendes mezőnyjátékosok.

Amikor a labda már gömbölyű

Amikor a labda már gömbölyű

Napjainkban a labdarúgást az egész világon amatőr- és hivatásos szinten űzik. Emberek milliói mennek ki a stadionokba, hogy figyelemmel kísérjék kedvenc csapatukat, miközben milliárdok nézik a mérkőzéseket a televízión keresztül. Mégis kevesen tudják, hogy milyen múltra tekint vissza ez a népszerű sportág.

Foci.hu

Foci.hu

Casillast a Barcába küldte volna a mamája: Iker Casillas 16 év után elhagyja a Real Madridot, és a Porto kapusa lesz. A sajtótájékoztatón, ahol bejelentette ezt, elsírta magát, elvégre kilencéves korától szolgálta a fővárosi klubot.

Fourfourtwo

Fourfourtwo

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége. Az NB I 16. fordulójában összesen 16803 fő váltott jegyet. Ez a negyedik legrosszabb adat a 2013/14-es bajnoki idényben. De mi lehet ennek az oka?

Kína vagy Anglia

Kína vagy Anglia

Bármilyen hihetetlen, de a mai ismereteink szerint a világ legnépszerűbb sportja Kínában született közel kétezer évvel ezelőtt. A hosszú története során akadtak meglehetősen extrém variációk is: tömegbunyó, emberhalál, betiltás.

Tuti menü