Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hazai csapatok - labdarúgás képes leírás - Labdarúgás - foci.tlap.hu
részletek »

Hazai csapatok - labdarúgás - Labdarúgás - foci.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Hazai csapatok - labdarúgás
Keresés
Találatok száma - 9 db
Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre

Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre

Az 1909-es év végén kezdődtek meg Miskolcon a vasgyári sportegyesület megalakításának előkészületei, ugyanis Vanger Vilmos elemi iskolai tanító és egy öttagú bizottság arra kérte fel a gyár igazgatóját, hogy járuljon hozzá egy, a futballal foglalkozó egyesület létrehozásához. A tervezet szerint a Miskolci Sport Egyesület, a Diósgyőri Ifjúsági Kör és a Diósgyőr-Vasgyári Labdarúgó Ifjúság fiataljainak a példáját követve 'szabályszerűen működő sportegyesület megalapítását határozzák el'.

Ferencvárosi Torna Club

Ferencvárosi Torna Club

A Ferencvárosi Torna Club 1899. május 3-án alakult, de a történet ennél jóval korábban kezdődött. A kerülettel kapcsolatos első ismert hivatalos okirat még 1699-ből datálódik, ekkor Pest város tanácsa elrendelte, hogy a városfalon kívüli Szentfalva nevű, a törökök által elpusztított települést fejleszteni kell, ugyanis a polgárságnak szüksége volt olcsó mezőgazdasági termékekre. A majorosoknak ingyen kezdtek földet osztani itt és hamarosan benépesedett a terület, megindult az élet. 1736-ban a jómódú polgárság követelésére az ingyen telekosztást megszüntették.

Győri Egyetértés Torna Osztály

Győri Egyetértés Torna Osztály

A Győri ETO FC magyar labdarúgócsapat Győrből. 1904-ben alapították Győri Vagongyár ETO néven. 1960 óta megszakítás nélkül az élvonal tagja. Négy bajnoki címmel, két ezüst és hat bronzéremmel a második legsikeresebb vidéki klub Magyarországon. Ehhez a statisztikához hozzá tartozik a négy kupagyőzelem, valamint egy szuperkupa-győzelem is. A csapat színei a zöld és a fehér, hazai pályája az ETO Park.

Kispest Honvéd Futball Club

Kispest Honvéd Futball Club

A Budapest Honvéd FC Magyarország egyik legismertebb labdarúgócsapata Budapest XIX. kerületéből. A kispesti klub jelenleg a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel. Az egyesületet 1909-ben Kispesti AC néven hozták létre, majd 1926-ban a Kispesti FC nevet vette fel és 1944-ben egy rövid ideig másodszor is az alapításkori nevét használta. A csapat több mint egy évszázados története során 1916-tól kezdődött az első osztályú menetelés, melyet 2003-ban egy idényre másodosztályú szereplés szakított meg.

Magyar Testgyakorlók köre

Magyar Testgyakorlók köre

1888. november 16-án hívta össze alakuló közgyűlését a Magyar Testgyakorlók Köre. Az alapító tagok a magyar arisztokrácia és a zsidó polgárság köréből verbuválódtak. A feljegyzések Donáth Sándor, Horner Ármin, Klauber Izidór, Kohn Arnold, Leitner Ármin, László Lajos, Müller Dávid, Sachs Lipót, Szekrényessy Kálmán, Tóth Lajos és id. Weisz Dezső nevét őrízték meg. Titkárnak Donáth Sándort választották. 1901. március 12-én megalapították az MTK labdarugó szakosztályát. Az első meccsre azonban csak 1901. október 20-án került sor a BTC III-IV. vegyes csapatával, az eredmény 0:0 lett. 1902-ben a klubot a soron következő bajnoki idényben a II. osztályba sorolták, ahol második lett a Postás mögött. Az MTK az 1903-as bajnoki évet már az első osztályban kezdhette el. A tavaszi-őszi rendszerben lebonyolított bajnokság rögtön szép sikert hozott. Az MTK harmadik lett az FTC és a BTC mögött. Május 10-én pedig legyőzték az addig veretlen BTC-t 3:1 arányban.

Szombathelyi Haladás Futball Club

Szombathelyi Haladás Futball Club

A Szombathelyi Haladás egy szombathelyi labdarúgóklub, amely 1919-ben alakult meg. 2008-tól újra az első osztály tagja. Legnagyobb sikere egy magyar bajnoki bronzérem (2008-09), valamint három magyar kupa ezüstérem. A csapat hivatalos színei a zöld és a fehér, otthonuk a Rohonci úti stadion, amely 9500 néző befogadására alkalmas.

Újpesti Torna Egylet

Újpesti Torna Egylet

Az Újpest FC a második legrégebben alapított magyar sportegyesület labdarúgócsapata, melynek székhelye, Budapest IV. kerülete, tehát Újpest. A lila-fehérben szereplő csapat 20-szoros magyar bajnok, 21-szeres magyar bajnoki második helyezett, 18-szoros magyar bajnoki harmadik helyezett, 8-szoros magyar kupagyőztes, 6-szoros kupadöntős, 2-szeres magyar Szuperkupa-győztes, Nemzetek Tornája-győztes, 2-szeres KK-győztes. Magyarország harmadik legsikeresebb labdarúgócsapata, csak a Ferencvárosi TC, és az MTK előzi meg bajnoki címek, illetve kupagyőzelmek számában. Újpesten az alapítást követő 14 évben csak szertornára, atlétikára szakosodtak. A labdarúgó szakosztály 1899-ben kezdte meg működését.

Vasas Sport Club

Vasas Sport Club

A Vasas SC vagy röviden Vasas nagy múltú magyar élvonalbeli labdarúgócsapat Budapest XIII. kerületéből. Története során hat alkalommal nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal pedig kupagyőztes volt. A magyar labdarúgó csapatok élvonalbeli mérkőzései alapján számított eredményességi listán az 5. helyet tudhatja magáénak. Jelenleg a másodosztályban szerepel.

Videoton Football Club

Videoton Football Club

A Videoton FC Székesfehérvár első számú labdarúgóklubja, jelenleg a magyar élvonalban szerepel. Egyszeres bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres szuperkupa-győztes, valamint UEFA-kupa-döntős. A klub 1941-ben alakult, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven. 1950. március 10-én újjálapították a klubot, Vadásztölténygyári Vasas néven. Az 1957/58-as szezonban szerepelt a csapat először az NB II-ben. Az első mérkőzést a Veszprém ellen játszotta a klub, és 2-1 arányban nyert is. Végül az előkelő, hatodik helyezést érték el. Az 1961-62-es szezonban, története addigi legjobb eredményét produkálva, harmadik lett az NB II-ben a csapat.

Tuti menü