Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Labdarúgás - foci linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Bolton - Győri [2. oldal]
részletek »

Labdarúgás - foci képes leírás: Bolton - Győri [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Bolton Wanderers Football Club

Bolton Wanderers Football Club

A Bolton Wanderers Football Club egy angol futballcsapat Horwich-ban, Boltonban. Jelenleg a Championship-ben szerepel. Alapító tagja az Angol Labdarúgó Ligának, az 1920-as években volt a legsikeresebb, amikor háromszor is megnyerte az FA Kupát. Ezt 1958-ban ismét magasba emelhették a játékosok, köszönhetően Nat Lofthouse góljainak. Ezt követően nagy visszaesés következett, mely 1987-ben érte el csúcspontját azzal, hogy a negyedosztályba került a gárda. 1995-ben jutottak vissza az élvonalba, 15 éves hiányzás után. 2001 óta folyamatosan a legfelsőbb osztályban tartózkodnak. A 2005/06-os idényben léphettek ki először az európai porondra, akkor az UEFA-Kupában a legjobb 32 közé kerültek. A kupa 2007/08-as kiírására is kvalifikálták magukat, ezúttal a legjobb 16 között estek ki. A Bolton 1997-ben költözött be jelenlegi stadionjába, a Reebok Stadiumba. Előtte a Burnden Parkban játszottak.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

A Borussia Dortmund (rövidítéseiben: BVB vagy BVB 09) egy német sportegyesület Dortmundból. Labdarúgócsapata egyike Németország legsikeresebbjeinek, egyben az első német csapat, amely nemzetközi trófeát nyert. (1966 - KEK) Sikereinek csúcsát 1997-ben Ottmar Hitzfeld edzősködése mellett érte el, többek között az UEFA Bajnokok Ligáját nyerte meg, majd ezt követően a Világkupát is elhódította. A Borussia Dortmund jelenleg is a Bundesligában játszik és ötödik helyen áll a német örökranglistán. Legutóbbi bajnoki címét a 2011-12-es szezonban, Jürgen Klopp vezetőedző irányításával érte el. Habár a Borussia Dortmundot eredetileg labdarúgó szakosztályként alapították, van egy kézilabda és asztalitenisz szakosztálya is. A tagok száma az egyesületben kb. 35 000 fő.

Chelsea FC.

Chelsea FC.

A Chelsea Football Club , röviden Chelsea FC egy profi angol labdarúgóklub, székhelye Nyugat-Londonban, Fulhamben található. 1905-ben alapították, jelenleg az FA Premier League-ben szerepel. Az egyetlen olyan angol labdarúgóklub, amely a legtöbb szezont töltötte az első osztályban. A klub hazai mérkőzéseit alapítása óta a Stamford Bridge-n játssza, mely 41 837 férőhelyes. A Chelsea első nagy sikerét 1955-ben érte el, amikor megnyerte a bajnokságot. A gárda összességében négyszeres angol bajnok, hétszeres FA-kupa, négyszeres Angol Ligakupa és szintén négyszeres FA Community Shield győztes. Európai szinten kétszeres KEK győztes, egyszeres Európa-liga, illetve az első londoni klub, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre

Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre

Az 1909-es év végén kezdődtek meg Miskolcon a vasgyári sportegyesület megalakításának előkészületei, ugyanis Vanger Vilmos elemi iskolai tanító és egy öttagú bizottság arra kérte fel a gyár igazgatóját, hogy járuljon hozzá egy, a futballal foglalkozó egyesület létrehozásához. A tervezet szerint a Miskolci Sport Egyesület, a Diósgyőri Ifjúsági Kör és a Diósgyőr-Vasgyári Labdarúgó Ifjúság fiataljainak a példáját követve 'szabályszerűen működő sportegyesület megalapítását határozzák el'.

Egy láda sör

Egy láda sör

Eredetileg a Gárdonyi iskola tornatermébe hirdettek a Nagy Októberi Lazulás fantázianevű eseménysorozat keretében ifjúsági teremlabdarúgó-tornát. Talán a vicces névválasztás tette - miért pont Őszirózsa? -, talán más: egy a lényeg, a megméretésre annyi csapat jelentkezett, hogy a tizenöt csapatból álló mezőny egy részét - egészen pontosan két selejtezőcsoportot - a Rudas udvarára irányítottak a szervezők szombaton délelőtt.

Fc Bayern Münhen

Fc Bayern Münhen

A csapat alapítását 1900 februárjában a berlini Franz John kezdeményezte. A müncheni Männerturnverein (MTV) tornaklub futballistái be szerettek volna lépni a Délnémet Labdarúgó-szövetség kötelékébe, ám ehhez az egylet többi tagja nem járult hozzá. 'Felháborító ez a kicsinyeskedés! Nem akarunk tovább a tornászok árnyékában élni! Ahhoz, hogy igazán nagy klub lehessünk, önállóságra van szükségünk!' - szólt Franz. Az alapító okiratot 18 labdarúgó írta alá 1900. február 27-én.

FC Paços de Ferreira

FC Paços de Ferreira

Az FC Paços de Ferreira, teljes nevén Futebol Clube Paços de Ferreira egy portugál labdarúgócsapat, amely jelenleg az első osztályban szerepel. Liga de Honra-győztes: 1990-91, 1999-00, 2004-05. Európa Liga induló 2013-ban.

FC Schalke 04

FC Schalke 04

Az FC Schalke 04 német labdarúgócsapat, melyet 1904. május 4-én alapítottak Gelsenkirchenben. Becenevük: Die Königsblauen - a királykékek. 7-szeres német bajnok, 5-szörös német kupagyőztes. UEFA-kupa-győztes: 1997-ben.

FC. Almalé

FC. Almalé

Csapatunk a 2. FC Almalé. Hogy miért lett ez csapatunk neve, és milyen is a múltunk, azt a baloldali első két menüpontból tudhatja meg. 2004-ben jutottunk fel a nagykanizsai Városi Bajnokság I. osztályába, ahol szerettünk volna megragadni minél hosszabb időre, ám ez csak két évig tartott. 2007-ben újra feljuthattunk volna a II. osztály megnyerésével, azonban nem vállaltuk az I. osztályt. Ezen kívül részt szoktunk venni a Téli Kupán, és el szoktunk látogatni néhány vidéki tornára, amelyeken a közelmúltban szép sikereket értünk el. A vidéki tornákra általában erősítéseket is magunkkal viszünk, őket a csapattagok rovatban találhatja meg. Na persze nem mindig jelentenek erősítést, de a hangulatot mindig az egekbe emelik.

Hirdetés
FC. Ólajtó

FC. Ólajtó

Köszönjük az együtt töltött 15 évet. A mi kis közösségünk (az Ólajtó) a létavértesi teremlabdarúgó bajnokságnak köszönheti, hogy együtt maradt a középiskolás évek után. Sok sok élményben volt részünk -nyertünk kupát, bajnokságot és legutóbb sportszerűségi díjat- de ez volt a legfontosabb.

Ferencvárosi Torna Club

Ferencvárosi Torna Club

A Ferencvárosi Torna Club 1899. május 3-án alakult, de a történet ennél jóval korábban kezdődött. A kerülettel kapcsolatos első ismert hivatalos okirat még 1699-ből datálódik, ekkor Pest város tanácsa elrendelte, hogy a városfalon kívüli Szentfalva nevű, a törökök által elpusztított települést fejleszteni kell, ugyanis a polgárságnak szüksége volt olcsó mezőgazdasági termékekre. A majorosoknak ingyen kezdtek földet osztani itt és hamarosan benépesedett a terület, megindult az élet. 1736-ban a jómódú polgárság követelésére az ingyen telekosztást megszüntették.

Foci.hu

Foci.hu

Casillast a Barcába küldte volna a mamája: Iker Casillas 16 év után elhagyja a Real Madridot, és a Porto kapusa lesz. A sajtótájékoztatón, ahol bejelentette ezt, elsírta magát, elvégre kilencéves korától szolgálta a fővárosi klubot.

Fourfourtwo

Fourfourtwo

Az elmúlt öt fordulóban folyamatosan csökkent a magyar labdarúgó-bajnokság helyszíni nézettsége. Az NB I 16. fordulójában összesen 16803 fő váltott jegyet. Ez a negyedik legrosszabb adat a 2013/14-es bajnoki idényben. De mi lehet ennek az oka?

Francia bajnokság

Francia bajnokság

Ligue 1 francia bajnokság elnevezése. Európai foci több meghatározó csapata is összecsap ebben a bajnokságban, mint pl Paris SG, Lyon, Marseille, vagy ép a Bordeux. Minden meccsen bármi megtörténhet, kiélezett küzdelem, az utolsó meccseken dől el a bajnoki cím. Ezen a linken ezen bajnokságról találhatunk híreket.

FTC baráti kör

FTC baráti kör

A kezdetekben megfogalmazott célkitűzéseink nem változtak, azokhoz továbbra is hűek maradunk. Olyan oldalt szeretnénk működtetni, amely az FTC történelmével, annak eredményességéhez méltón foglalkozik, bemutatja a múltat, a sikereket megalapozó sportolókat, edzőket, sportvezetőket és nem feledkezik meg a szurkolókról sem. Mindezt olvasmányos, ha kell játékos, sőt az új design adta lehetőségeket kihasználva amolyan képes magazinos formában.

Fulham Football Club

Fulham Football Club

A Fulham Football Club egy angol futballcsapat London délnyugati részén, Fulhamben. 1879-ben (október 19.) alapították, tehát 2004-ben volt 125 éves a klub. Jelenleg az angol labdarúgás legmagasabb osztályában, a Premier League-ben szerepel. A Fulham a legrégebbi londoni profi klub (létezik egy Gray Wanderers nevű csapat, melyet 1860-ban hoztak létre, de az félprofi státuszban van).

Győri Egyetértés Torna Osztály

Győri Egyetértés Torna Osztály

A Győri ETO FC magyar labdarúgócsapat Győrből. 1904-ben alapították Győri Vagongyár ETO néven. 1960 óta megszakítás nélkül az élvonal tagja. Négy bajnoki címmel, két ezüst és hat bronzéremmel a második legsikeresebb vidéki klub Magyarországon. Ehhez a statisztikához hozzá tartozik a négy kupagyőzelem, valamint egy szuperkupa-győzelem is. A csapat színei a zöld és a fehér, hazai pályája az ETO Park.

Tuti menü