Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Labdarúgás - foci linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hajrá - Magyar [3. oldal]
részletek »

Labdarúgás - foci képes leírás: Hajrá - Magyar [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Hajrá lilák

Hajrá lilák

Az Újpesti Torna Egylet a magyar élvonalbeli klubok közül a legnagyobb múltra tekinthet vissza, hiszen még a XIX. században alakult. A nevezetes napon - 1885. június 16. - az alapító tagok az alábbi hármas jelszóval határozták meg az új sportklub vezérlő elveit: Egység, Épség, Egyetértés!. Kezdetben a szertorna, majd a vívás és az atlétika jelentette az Újpesti Torna Egylet tevékenységét. A labdarúgás 1899-ben honosodott meg Újpesten.

Hamburger SV

Hamburger SV

A Hamburger SV német sportegyesület, mely labdarúgó szakágáról a legismertebb. A focicsapat az egyik legrégebbi Németországban, és a német élvonalban, a Bundesligában szerepel. Székhelyük Hamburg. Becenevük: Piros nadrágosok

Hertha BSC

Hertha BSC

A Hertha Berlin egy német labdarúgócsapat, székhelye Berlinben van. A klubot 1892. július 25-én alapították. A Hertha megnyerte a 2012-2013-as Bundesliga 2-t és így a 2013-2014-es Bundesliga indulója. A klub 1892-ben alakult Hertha 92 néven, amely nevét egy gőzhajó kék és fehér kéményéről kapta. A Hertha név egy változata a Nerthus-ra utal, aki a termékenység istennője a germán mitológiában. Hertha teljesen jól játszva, beleértve a győzelmét az első berlini döntőn 1905-ben, amelyet el is nyert. 1910. májusában a Hertha megnyerte a barátságos mérkőzését a Southend United FC ellen, amely ebben az időben hihetetlen teljesítmény volt, hiszen Anglia ennek a sportnak a szülőföldje.

Holland bajnokság

Holland bajnokság

1990-től 1999-ig a bajnokság hivatalos neve PTT Telecompetitie volt (a szponzora, a PTT Telecom után), amit KPN Telecompetitie-re változtattak 1999-ben, 2000-ben pedig KPN Eredivisie-re. 2002-től 2005-ig a bajnokságot Holland Casino Eredivisie-nek hívták. A 2005-06-os szezontól a bajnokságot a Sponsorloterij lottó támogatja, de törvénybe ütköző okok miatt ezt nem lehet a bajnoksággal összekapcsolni.

Internazionale

Internazionale

A Football Club Internazionale Milano (röviden: Internazionale vagy Inter) egy milánói székhelyű olasz futballklub. Az 1908-ban alakult együttes az AC Milannak is otthonul szolgáló Stadio Giuseppe Meazzában játssza mérkőzéseit. A klub színei a kék és fekete. Az Inter - a Juventus 2006-os, bundabotrány miatti kiesése óta - az egyetlen olasz csapat, amely története során mindvégig a legmagasabb osztályban tudott maradni.

Internazionale Magyar Szurkolói oldal

Internazionale Magyar Szurkolói oldal

2006-ig összesen két csapat mondhatta el magáról Olaszországban, hogy sosem játszott alacsonyabb osztályban fennállása óta, mint a legmagasabb 'A' ligában. Az egyik a Juventus, a másik pedig az Internazionale, vagy ahogy manapság mindenki hívja, az Inter volt. Aztán 2006 nyarán, a Moggi botrány miatt a Juvét száműzték a Serie-B-be, így jelenleg ezzel a címmel már csak a milánói kék-feketék büszkélkedhetnek. Az első rész az 1908-28 közötti 20 évet foglalja össze az Inter történelméből.

Juventus

Juventus

A Juventus Football Club, rövidítve Juventus FC vagy egyszerűen Juventus, egy olasz labdarúgóklub. 1897-ben alapították. A klub székhelye Olaszországban, Torinóban van. A világ egyik legjelentősebb labdarúgó- és egyben a legsikeresebb olasz csapata. 51 trófeát nyert a csapat, közte 28 bajnoki címet és 9 olasz kupát. Európában a harmadik legsikeresebb klub és a világon a hatodik legtöbb trófeát szerezték meg, amit eddig a FIFA feljegyzett. A címek között szerepel 2 BL-cím (BEK-et is beleszámítva), valamint 3 UEFA-kupa is.

Juventus Hungary

Juventus Hungary

Olaszország legpatinásabb klubjának történelme tele van fordulatokkal, számtalan legendákkal, dicsőséges időszakokkal. A következőkben fejezetekre bontva jobban megismerhetitek, a már több mint 110 éves történelmét szeretett klubunknak!

Kína vagy Anglia

Kína vagy Anglia

Bármilyen hihetetlen, de a mai ismereteink szerint a világ legnépszerűbb sportja Kínában született közel kétezer évvel ezelőtt. A hosszú története során akadtak meglehetősen extrém variációk is: tömegbunyó, emberhalál, betiltás.

Hirdetés
Kispest Honvéd Futball Club

Kispest Honvéd Futball Club

A Budapest Honvéd FC Magyarország egyik legismertebb labdarúgócsapata Budapest XIX. kerületéből. A kispesti klub jelenleg a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel. Az egyesületet 1909-ben Kispesti AC néven hozták létre, majd 1926-ban a Kispesti FC nevet vette fel és 1944-ben egy rövid ideig másodszor is az alapításkori nevét használta. A csapat több mint egy évszázados története során 1916-tól kezdődött az első osztályú menetelés, melyet 2003-ban egy idényre másodosztályú szereplés szakított meg.

Levszki Zsófia

Levszki Zsófia

A Levszki Zsófia patinás csapatnak számít, története egészen 1995 tavaszáig nyúlik vissza. Elsős egyetemista fejjel ekkor néhányan azon törtük a fejünket, milyen keretek között tudnánk hódolni szenvedélyünknek, amelyet futballnak hívnak. Néhányan az alakulgató csapatból testnevelés óra keretében a BEAC sporttelepén kergettük a labdát, mígnem egyikünk, Meinczinger Tibor (csapattársaknak csak egyszerűen Meinczi) felfigyelt arra, hogy az ELTE Budaörsi úti kollégiumában rangos bajnokság zajlik, amelynek tavaszi idényére új jelentkezőket is keresnek.

Lille FC

Lille FC

Lille csapat hivatalos honlapja. Hírek, képek, információk a múlt, és jelenkor lillei csapatról. Csapat összetétele, a vezetőségtől a szakmai stábig, és természetesen a játékosokig. Az oldalon akár vásárlásra is nyílik lehetőség.

Liverpool Football Club

Liverpool Football Club

A Liverpool Football Club egy 1892-ben alapított angol labdarúgócsapat, amely az első osztályban szerepel. A Liverpool FC az angol bajnoki címeket tekintve a második legsikeresebb klub: 18-szoros angol bajnok. A Liverpool Football Club 7-szeres FA-kupa-győztes, 8-szoros Ligakupa-győztes, valamint 15-szörös Szuperkupa győztes. Az európai kupákban is sikeresen szerepeltek. A Bajnokok ligája trófeáját ötször is megnyerték (ezzel a Liverpool a harmadik legsikeresebb csapat a 'királykupában') és az UEFA-kupát, valamint az európai szuperkupát is háromszor elhódították; ezzel a teljesítménnyel a legsikeresebb angol klub nemzetközi szinten.

Magyar Arsenal Szurkolói oldal

Magyar Arsenal Szurkolói oldal

'Az Arsenal jogelődje háromszor is nevet változtatott, amig megkapta a mai elnevezését. A klub egészen az 1930-as évekig egyike volt a sikertelen angol egyesületeknek, azonban a legendás edző, Herbert Chapman érkezése gyökeres változást hozott az egyesület életében.'

Magyar Bajnokság

Magyar Bajnokság

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalbeli versenyét 1901 óta rendezik meg. Hagyományos neve: NB I. (nemzeti bajnokság). Napjainkban a Magyar Labdarúgó-szövetség szervezi. Az első magyar bajnokság 1901-ben zajlott, a résztvevő 5 csapat közül a végső győztes pedig a Budapesti TC lett.

Magyar Chelsea Szurkolói Klub

Magyar Chelsea Szurkolói Klub

Az első és eddigi egyetlen magyar Chelsea szurkolói klubot hosszas előkészületek után 2006 novemberében jegyeztük be, és 2007 január 20-án tartottuk első közgyűlésünket, ahol a közel 30 fős tagság értesülhetett a klub terveiről. Klubunk 2012 nyarán kb 110 tagot számlál.

Magyar Testgyakorlók köre

Magyar Testgyakorlók köre

1888. november 16-án hívta össze alakuló közgyűlését a Magyar Testgyakorlók Köre. Az alapító tagok a magyar arisztokrácia és a zsidó polgárság köréből verbuválódtak. A feljegyzések Donáth Sándor, Horner Ármin, Klauber Izidór, Kohn Arnold, Leitner Ármin, László Lajos, Müller Dávid, Sachs Lipót, Szekrényessy Kálmán, Tóth Lajos és id. Weisz Dezső nevét őrízték meg. Titkárnak Donáth Sándort választották. 1901. március 12-én megalapították az MTK labdarugó szakosztályát. Az első meccsre azonban csak 1901. október 20-án került sor a BTC III-IV. vegyes csapatával, az eredmény 0:0 lett. 1902-ben a klubot a soron következő bajnoki idényben a II. osztályba sorolták, ahol második lett a Postás mögött. Az MTK az 1903-as bajnoki évet már az első osztályban kezdhette el. A tavaszi-őszi rendszerben lebonyolított bajnokság rögtön szép sikert hozott. Az MTK harmadik lett az FTC és a BTC mögött. Május 10-én pedig legyőzték az addig veretlen BTC-t 3:1 arányban.

Tuti menü