Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Labdarúgás - foci linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szombathelyi - Wolverhampton [5. oldal]
részletek »

Labdarúgás - foci képes leírás: Szombathelyi - Wolverhampton [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
Szombathelyi Haladás Futball Club

Szombathelyi Haladás Futball Club

A Szombathelyi Haladás egy szombathelyi labdarúgóklub, amely 1919-ben alakult meg. 2008-tól újra az első osztály tagja. Legnagyobb sikere egy magyar bajnoki bronzérem (2008-09), valamint három magyar kupa ezüstérem. A csapat hivatalos színei a zöld és a fehér, otthonuk a Rohonci úti stadion, amely 9500 néző befogadására alkalmas.

Szomszédok

Szomszédok

A mutatott játékkal igen, de a harcossággal egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Ellenfelünk sokkal jobban akarta a sikert, ami abban mutatkozott meg, hogy rendre egyenlítettek. 3-1, 4-3 és 5-4-nél is sikerült a hibáinkat kihasználják. Szerencsére az utolsó gólunkra már nem volt válasz így megszereztük a három pontot.

Tottenham Hotspur Football Club

Tottenham Hotspur Football Club

A Tottenham Hotspur (teljes nevén:Tottenham Hotspur Football Club) egy 1882-ben, Hotspur Football Club néven alapított angol labdarúgóklub. Teljes nevükkel ellentétben többnyire csak Tottenham vagy Spurs néven emlegetik a szurkolók körében. A Spurs a Chelsea-hez, vagy az Arsenalhoz hasonlóan fővárosi csapat, így székhelyük, a White Hart Lane stadion (36 200 férőhelyes) a londoni Tottenham-ben található. A csapat színei a fehér és a tengerészkék. Mottójuk Audere est Facere (angolul To Dare Is To Do, ami magyarul annyit tesz: merni annyi, mint megtenni), amely a klub régi címerén is fel volt tüntetve. Jelképük egy fiatal kakas egy focilabdán. Ősi riválisuk a szintén észak-londoni Arsenal, a két csapat közti meccseket 'Észak-londoni derbinek nevezik.

Újpesti Torna Egylet

Újpesti Torna Egylet

Az Újpest FC a második legrégebben alapított magyar sportegyesület labdarúgócsapata, melynek székhelye, Budapest IV. kerülete, tehát Újpest. A lila-fehérben szereplő csapat 20-szoros magyar bajnok, 21-szeres magyar bajnoki második helyezett, 18-szoros magyar bajnoki harmadik helyezett, 8-szoros magyar kupagyőztes, 6-szoros kupadöntős, 2-szeres magyar Szuperkupa-győztes, Nemzetek Tornája-győztes, 2-szeres KK-győztes. Magyarország harmadik legsikeresebb labdarúgócsapata, csak a Ferencvárosi TC, és az MTK előzi meg bajnoki címek, illetve kupagyőzelmek számában. Újpesten az alapítást követő 14 évben csak szertornára, atlétikára szakosodtak. A labdarúgó szakosztály 1899-ben kezdte meg működését.

Ultra Viola Bulldogs

Ultra Viola Bulldogs

A Napoli-Újpest BEK találkozó és a 1991 nyarán beszerzett Supertifók hatására az 1992-es Parma-Újpest mérkőzés előtt alakult ez a csoport. Ugyan három srác alapította a csoportot, az idény végére azonban a taglétszám is megemelkedett. A névválasztással kapcsolatban a következőket tartjuk fontosnak leírni: akkoriban azt hittük, hogy az 'ultra' kifejezés valami különc, új, nagy dolgot jelent. Így az egyesületünk színéből kifolyólag az 'ultra viola' szóösszetétel már adott volt. Eközben persze élénken nézegettük a Supertifókat és lestük a transzparenseket. Végül megakadt a szemünk egy bulldogon, melyet egy Den Haag szurkolókról szóló cikkben láttunk, mint a hágaiak egyik jelképét. Ez különösképp elnyerte tetszésünket és így felvettük nevünk harmadik tagjának a 'Bulldogs' szót. Történt mindez 1992. szeptember 14-én.

Vasas Sport Club

Vasas Sport Club

A Vasas SC vagy röviden Vasas nagy múltú magyar élvonalbeli labdarúgócsapat Budapest XIII. kerületéből. Története során hat alkalommal nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal pedig kupagyőztes volt. A magyar labdarúgó csapatok élvonalbeli mérkőzései alapján számított eredményességi listán az 5. helyet tudhatja magáénak. Jelenleg a másodosztályban szerepel.

Videoton Football Club

Videoton Football Club

A Videoton FC Székesfehérvár első számú labdarúgóklubja, jelenleg a magyar élvonalban szerepel. Egyszeres bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres szuperkupa-győztes, valamint UEFA-kupa-döntős. A klub 1941-ben alakult, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven. 1950. március 10-én újjálapították a klubot, Vadásztölténygyári Vasas néven. Az 1957/58-as szezonban szerepelt a csapat először az NB II-ben. Az első mérkőzést a Veszprém ellen játszotta a klub, és 2-1 arányban nyert is. Végül az előkelő, hatodik helyezést érték el. Az 1961-62-es szezonban, története addigi legjobb eredményét produkálva, harmadik lett az NB II-ben a csapat.

Vitoria Guimaraes

Vitoria Guimaraes

Minden ami a Vitoria Guimaraes csapatával kapcsolatos. Hírek, tabellák, szurkolók, és utánpótlás. Az oldalon képet kaphatunk a csapat mindennapjairól, merre edzenek, milyen mérkőzés vár rájuk, és hogyan szerepelnek. Az oldalon természetesen vásárolhatunk is hivatalos cuccokat.

West Bromwich Albion

West Bromwich Albion

A West Bromwich Albion Football Club (ismert még mint West Brom, The Baggies, Albion, The Albion, The Throstles vagy W.B.A.) egy angol profi labdarúgó klub, amelynek székhelye West Bromwichban, West Midlandsben található. A 2007-08-as szezonban a csapat a Football League Championshipben játszik, az angol labdarúgás másodosztályában, noha fennállásuk során leginkább az élvonalban szerepeltek. A klubot 1878-ban a Salter's Spring Works munkásai alapították West Bromwichban, a hazai mérkőzéseiket 1900 óta a The Hawthornsban játsszák.

Hirdetés
West Ham United

West Ham United

A West Ham United Football Club egy angol futballcsapat London keleti részén. 1904 óta az Upton Parkban található 35 303 férőhelyes Boleyn Groundon játsszák hazai meccseiket. A klub 1895-ben alakult Thames Ironworks néven. 1900-ban újjáalakultak West Ham néven. Kezdetekben a Southern League-ben (Déli Liga) és a Western League-ben (Nyugati Liga) játszottak, az Angol Labdarúgó Ligához 1919-ben csatlakoztak. Először 1923-ban szerepelhettek az élvonalban, ekkor az FA Kupa döntőjéig is eljutottak. A Kalapácsosok történetük során végig az első két osztály valamelyikében szerepeltek és háromszor hódították el az FA Kupát (1964, 1975, 1980). Nemzetközi szinten két sikerük van, az 1965-ös KEK- és az 1999-es Intertotó-kupa-győzelem. Legjobb bajnoki helyezésüket az 1985/86-os idényben érték el, amikor harmadikok lettek. A WHU az egyetlen csapat, mely a Premier League-ben több, mint 40 pontot szerzett és mégis kiesett.

Wigan Athletic

Wigan Athletic

A Wigan Athletic Football Club egy angol futballcsapat Wiganben, Lancashire-ben. Jelenleg a Premier League-ben, az angol labdarúgás második legmagasabb osztályában szerepelnek. 2005 és 2013 között a Premiership tagja volt. Stadionjuk a DW Stadium, melyet a Wigan Warriors nevű rögbicsapattal együtt használnak. A Latics 1932-es alapításával a legfiatalabb klub a Premier League-ben.

Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers

A Wolverhampton Wanderers Football Club egy wolverhamptoni székhelyű angol labdarúgócsapat. Nevük rövidített verziója a Wolves, mely egyben becenevük is, hiszen magyarul Farkasokat jelent. Hosszú története során jellegzetes színeiről is híressé vált a csapat. A klub 1877-ben alakult és 1889 óta a Molineux Stadionban játszik.

Tuti menü