Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Német csapatok - labdarúgás képes leírás - Labdarúgás - foci.tlap.hu
részletek »

Német csapatok - labdarúgás - Labdarúgás - foci.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: labdarugas.tlap.hu » Német csapatok - labdarúgás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

A Borussia Dortmund (rövidítéseiben: BVB vagy BVB 09) egy német sportegyesület Dortmundból. Labdarúgócsapata egyike Németország legsikeresebbjeinek, egyben az első német csapat, amely nemzetközi trófeát nyert. (1966 - KEK) Sikereinek csúcsát 1997-ben Ottmar Hitzfeld edzősködése mellett érte el, többek között az UEFA Bajnokok Ligáját nyerte meg, majd ezt követően a Világkupát is elhódította. A Borussia Dortmund jelenleg is a Bundesligában játszik és ötödik helyen áll a német örökranglistán. Legutóbbi bajnoki címét a 2011-12-es szezonban, Jürgen Klopp vezetőedző irányításával érte el. Habár a Borussia Dortmundot eredetileg labdarúgó szakosztályként alapították, van egy kézilabda és asztalitenisz szakosztálya is. A tagok száma az egyesületben kb. 35 000 fő.

Fc Bayern Münhen

Fc Bayern Münhen

A csapat alapítását 1900 februárjában a berlini Franz John kezdeményezte. A müncheni Männerturnverein (MTV) tornaklub futballistái be szerettek volna lépni a Délnémet Labdarúgó-szövetség kötelékébe, ám ehhez az egylet többi tagja nem járult hozzá. 'Felháborító ez a kicsinyeskedés! Nem akarunk tovább a tornászok árnyékában élni! Ahhoz, hogy igazán nagy klub lehessünk, önállóságra van szükségünk!' - szólt Franz. Az alapító okiratot 18 labdarúgó írta alá 1900. február 27-én.

FC Schalke 04

FC Schalke 04

Az FC Schalke 04 német labdarúgócsapat, melyet 1904. május 4-én alapítottak Gelsenkirchenben. Becenevük: Die Königsblauen - a királykékek. 7-szeres német bajnok, 5-szörös német kupagyőztes. UEFA-kupa-győztes: 1997-ben.

Hamburger SV

Hamburger SV

A Hamburger SV német sportegyesület, mely labdarúgó szakágáról a legismertebb. A focicsapat az egyik legrégebbi Németországban, és a német élvonalban, a Bundesligában szerepel. Székhelyük Hamburg. Becenevük: Piros nadrágosok

Hertha BSC

Hertha BSC

A Hertha Berlin egy német labdarúgócsapat, székhelye Berlinben van. A klubot 1892. július 25-én alapították. A Hertha megnyerte a 2012-2013-as Bundesliga 2-t és így a 2013-2014-es Bundesliga indulója. A klub 1892-ben alakult Hertha 92 néven, amely nevét egy gőzhajó kék és fehér kéményéről kapta. A Hertha név egy változata a Nerthus-ra utal, aki a termékenység istennője a germán mitológiában. Hertha teljesen jól játszva, beleértve a győzelmét az első berlini döntőn 1905-ben, amelyet el is nyert. 1910. májusában a Hertha megnyerte a barátságos mérkőzését a Southend United FC ellen, amely ebben az időben hihetetlen teljesítmény volt, hiszen Anglia ennek a sportnak a szülőföldje.

Tuti menü